mandag 30. mars 2009

Bade!















Hund og Katta/ vi bader hver dag her i Thailand!




Derfor trenger man... Man trenger... MAN TRENGER SELFØLGELIG BADEDRAKTER!
Her svømmer vi på ryggen! Vi kjøpte like badedrakter!

Vi svømte med delfiner! Helt til hund sa: THAIMAT-PAUSE!!!!!!!!!!

Det ble god respons fra Katta!:)

Thaimat er STERKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O

Det var godt også da, selvfølgelig!
Desserten var best! (Den under...) Middagen var også god da! (Den over...)









fredag 27. mars 2009

Buddha! Hum....

Vi dro til et tempel for å se Buddha. Det var utrolig spennende! Vi lærte litt om Buddha og Thailandske templer.

I templet vi var inne i fortalte en gammel vis mann oss ting om Buddha og templer. Han fortalte en historie. Den får du høre nå:
En dag gikk Buddha og Mohammed en tur bortover en vei. De møttes på veien og da fikk Mohammed en idè! -Kan vi ikke lage en lov? Jo det syntes Buddha var en god idè. Derfor lagde de en lov.
Vi lærte at en Buddha hvet alt fordi han har våknet fra døden.

Her står vi foran Buddha! Humm.....:

O`store Buddha! Vi var også inne i et tempel! Det har vi et bevis for!








Bare se her:



Vi har bodd på et flott hotel!

1000

hadde det!



Sånn ser rommet vårt ut!

De har 5 store svømmebasseng, 1 stupebasseng, 3 boblebad, 6 spabad og 2 plaskebasseng. De serverer maten på senga om morgenen og på rommet resten av tiden. Man får 4 måltider og dessert.

Vi får godteri og knask når vi vil, og brus står alltid klart i kjøleskapet vårt på rommet.

Vi har (som alle de andre rommene) et eget svømmebasseng som tilhører rommet. Vi har også bad, spa, kjøkken, soverom, gang, garderoberom og stue.

Dere tror sikkert dette er veldig dyrt for oss, men det er det ikke. Vi fikk sove her gratis fordi vi fant gullnesa til Buddha. Den hadde falt av, og vi fant den! Vi leverte den rett til politiet og fikk belønning.

To belønninger på en reise! (Det kan bli flere...)

Kart!



HER PÅ DETTE KARTET SYNES VI AT MAN SER THAILAND VELDIG TYDELIG.

DET VAR GANSKE OVERSIKTLIG OGSÅ, SÅ DA KAN MAN SE ALLE NABOLANDENE!

mandag 23. mars 2009



Haaaaaaaloooooo Thailand!!!! Etter australia drar vi nå til thailand! tenk det!! elefanter, sterk mat, templer, Buddha.... dette er fantastisk!!!

mandag 16. mars 2009

Thailand! Hva med litt "thaimat"?


Vi dro til Thailand tidlig på morgenen og nå er vi framme! Det tok en stund å dra hit, men det gjør ikke noe!




Her er det mange elefanter så elefanttur hører til! JIPPI!!!!!! Her er den koselige elefantturen vår:













Elefanten heter Nilus! Han og "sjåføren" vår er bestevenner! "Sjåføren" er han fyren som sitter foran på elefanten. Han og Nilus er et godt team! Det sa de hele turen!

Katta har (i tillegg til elefantene) fått sitt første møte med et... SURFEBRETT!!!

Her er et bevis:
Hund derimot har fått sitt første møte med en elefant! Bare se her:






Vi liker jo dyr veldig godt, begge to. Så hvorfor drar vi ikke på SAFARI?!



Vi bestilte en guidet tur rundt i landet. Guiden var innfødt og drivdes i Thailand. Han likte best aper, noe vi så ganske mye av.


Vi så: aper


tigere
elefanter


fugler


ekle bill(d)er
frosker


den sjeldne og nye pangolinen


vannbøffel


skillpadde




Apen vi så først var et minne for livet! Den var så søt! Vi holdt på å ta den med oss! Sånn så den ut:













fredag 13. mars 2009

Western Australias mest normale dyr.

Kenguruer, delfiner, krokodiller, tasmansk pungdjevel, koalaer og en rar type øgle.
Kenguruer: Kenguruer har kraftige og sterke bakbein som den hopper rundt på. Den har en pung på magen som ungen sover i når den er liten. Hvis den ikke hadde hatt den kraftige halen, hadde den ikke kunnet hoppe. Den må nemlig ha halen til å ta sats med. Beina er bare for å få balanse. Her er kenguruen:










Delfiner: Delfiner har en finne på ryggen, en på hver side og en som er delt, helt bakerst. De spiser små fisk, sånn som sild. De lever for det meste i store flokker. Delfiner er kjempe inteligente. De er faktisk smartere enn hunder. De komuniserer med en tynn, lys lyd. De lager navn på hverandre med denne komuniseringen. Sånn ser de ut:








Krokodiller: Krokodiller er noen rare og skumle dyr. De har en rar gangart som er veldig rask. Det er "krokodillegallopp". De lever under vann, men går opp på land innimellom. De er kjøttetere og kan gå til angrep på mennesker. De ser sånn ut: Tasmansk pungdjevel: De er stygge og ser farlige ut. De er en plage for bønder fordi de kan rasere et skur for ting og mat. De liker veldig godt å skrike, så de gjør det mye. Sånn ser de ut:










Den rare øglen: Vi vet ikke hva denne rare øglen heter så vi kaller den bare for "øglen". Den har en "skjerm" rundt hodet som den legger ned langs kroppen. Den tror den ser skummel ut når den tar opp "skjermen". Derfor blir "skjermen" tatt opp hvis den føler seg truet. Egentlig er den harmløs. Sånn ser den ut:




Koala/koalabjørn: Den er VELDIG søt og har lodne, runde ører. Den spiser ecalyptusblader fordi de er så saftige og gode. Da slipper de og gå ned fra trærne for å drikke vann. Sånn ser denne nydelige skapningen ut:

Her er litt informasjon om det som foregår i verdens historie!



her er noe som kan se velig kjedelig ut men.... disse "steinene" er ikke det de ser ut som!!!


De er mange bakterier som er tettitett oppå hverandre!! disse var de første levende organismende på jorda!! wooow!!! tenk det!! og uten disse klumpene ville det heller ikke vært oksygen her!!

!!!!!!!!!

Forresten glemte vi å fortelle at vi ble reddet av et redningshelikopter! Vi sto jo fast med bilen.

Før helikoptere kom og vi satte oss fast med bilen, så vi en rar dukke ligge i veikanten med nåler i. Sjåføren skvatt og ble så redd at han kjørte ut av veien og stakk av.

De innfødte er veldig redde for disse dukkene. De blir kalt vodo-dukker. Folk som driver med vodo gjør det fordi de ikke liker personer eller av andrre grunner. De har en dukke som de later som om er en person de ikke liker. Så stikker de nåler inn i vodo-dukken og den som "er" dukken skal få vondt, og mange dumme ting skal skje med personen.
Noen driver også med "god-vodo". Da skjer det bra ting med personen i stedet.

Den "snille" familien sitter nå bak lås og slå.

torsdag 12. mars 2009

Western Australia!!!!!!!!!!!!!!!!






"Hund" har alltid hatt lyst til å dra til "den ville wester´n"! "Katta" henger med, <> sier hun. Her her lærer vi fremmed språk! Vel... Det som egentlig står er: "Hund" har alltid hatt lyst til å dra til "den ville wester´n. "Katt" henger med, sier hun.






Jaja... nå er vi i hvert fall i WESTERN AUSTRALIA! Her er et bilde av oss i "den ville wester´n"!


Her er kartet også!

mandag 9. mars 2009

AAAAAAAARRRG

Vi kjører hjem fra shopping nå! På veien fant vi ut noe nytt. Bare se her:



Vi er litt etter skjemaet p.g.a: at den hyggelige familien vi bodde hos var en gjeng forbrytere som oppbevarte dop i kjelleren. Vi ringte heldigvis politiet, som kom og fakket skurkene!






Da vi skulle kjøre videre brøt bilen vår sammen. Noe som er et stort problem!! vi er i en jungel mange 100 mil fra nærmeste by!! Det skulle vært med en værktøykasse i bilen!! Vi skulle skjønt at det var noe lureri!!! hvordan kommer vi oss videre??!!! Håper du som leser dette sender et helikopter etter oss!!! HJEEEEEEELP!!!!





SHOPPING!





Nå skal vi endelig på shopping! Shopping er gøy, men kan bli litt slitsomt.



Vel... Vi må jo kjøpe noe her. Hva med... KLÆR!!!!!!!! Vi kan kjøpe noen superkule klær! "Katta" kjøpte en sommerkjole i fløyel med silkebånd på. Og noen nydelige smykker må man jo kjøpe! "Hund" kjøpte en topp med superkule bokstaver på. Et passende kjørt og sko hører også til!






Men... Litt slitsomt er det alltid etter en lang og hard shoppingrunde. Vi får sette oss på en kafè som heter: KAFÈ OLLÈ! Kafeen har supergod mat som alle burde smake på. De har godteri, kaker, baguetter, brus, kaffe, te, is, loff, rundstykker, boller og mye mer! SUPER KAFÈ!!!!!!!!!






Vi kjøpte forresten noen like capser som var innmari kule! Bare se her:
Nå har vi vært borte fra den supersnille, men bondeknøl-aktige familien ganske lenge, men hjem til dem skal vi! Vi kan ikke vente på å smake de superdeilige kakene dems!


fredag 6. mars 2009

Sydney! Nydelige, fine Sydney!





Nå har vi hvilt ut hos denne rare, men supersnille familien. Vi må jobbe litt for å bo her, men vi trenger ikke å betale med penger.



Vi må jo gjøre noe morsomt etter jobbing og shopping det blir... DYKKING!!!!!!!!!


Vi var sammen med en som kjente dypets merkelige og dype hemmeligheter, så det ble ikke så farlig da vi svømte på en hvithai.


Vi fant en minikrokodille som var skadet da vi dykket. Den er også ganske sjelden, så vi fikk en belønning. Vi fikk en spesiallaget musikal som vi fikk se på gratis i operahuset i Sydney. Det var high school musical spesial versjon.
Siden vi er i Sydney, må vi jo til operahuset å se en musikal.

torsdag 5. mars 2009

AUSTRALIA HER KOMMER VI!!!!!!!!!!!!!!!






Nå sitter vi på flyet til Australia!!!!!!!!!!

Farvel fattige Zaire! God morgen litt rikere Australia!!!!!!!!!!


Australia er egentlig eid av England, men er egentlig ganske selvstendige. Dronning Elisabeth er dronning i både England og Australia!


Som dere sikkert vet er det mange dyrearter i Australia som ikke finnes i noen andre land. F.eks. kenguruer.

Kenguruer har en pung på magen som ungene ligger å sover i.
Fjern formatering fra utvalget
Vi lette etter et hotel, men fant ikke noe ledig. Derfor fikk vi bo hos en veldig gjestfri familie som var bønder. De var nesten FOR snille.
Jaja... Vi får vel finne ut litt mer om dem før vi beskylder dem for noe.
Nå får vi vel lete etter kjente steder i Australia...
I Nord-Australia er det tropisk, mens i Sør er det temerert. Det er vanskelig å finne gjennomsnittstemeratur fordi Australia er et så stort land. Det er også vanskelig å måle nedbør.
Vi spurte litt rundt om noen kunne fortelle oss litt om Australias historie, og dette fant vi ut: Man tror at de første innbyggerne kom fra Indonesia for mer enn 50.000 år siden.
Vi tok fly fra Zaire til Australia med 2 mellomlandinger. Vi kjørte med SAS og det kostet 10678,50 kr.
Så vi er nesten blakke nå, enda vi bare er under halvveis
Siden vi er i Sydney må vi på shopping, men det kan vi ta i morgen, for nå må vi sove.


2. dag i Zaire!





















Vi er fortsatt i Zulo. Her er et kart over Zaire.
Men... Som dere ser er ikke våre skrivekunskaper helt på topp...

Her er pengene de har i Zaire.

For noen av pengene våre kjøpte vi et fint minne fra Zaire. Vi kjøpte dette bildet det er av en heksedoktor tror vi. Det er kjempe "nydelig" ikke sant?

Så vi var jo litt på shopping, men vi kan ikke holde fingrene fra fatet! Vi må jo smake ordentlig på maten her.

Vi spurte litt rundt, og fant ut at det var veldig mange som holdt på å sulte i hjel. Da ble vi jo selfølgelig redde, og bestemte oss for å dra videre i morgen.

Men... Før vi glemmer det. Her er flagget:






Vi kjøpte forresten denne lykkebamsen også! Den bringer hell og lykke hele veien til det neste landet!
Uheldigvis var det ingen som hadde tid til å fortelle oss om hva flagget betydde. De var vel for opptatt med å finne mat...
Så nå er det var siste dag i Zaire...

mandag 2. mars 2009

ZAIRE!!!!!!




Siden vi er i Afrika, kan vi like gjerne dra til Zaire...








Det er visst et par aper her...

Denne gorillan heter Angus og lever fritt i Zaire! Det var vi som ga han navnet Angus.

Men... Det er ikke bare aper her! bare se her...

Dette er en zebra som kom på besøk til leiebilen vår. Sjåføren sa at vi kunne gå ut å ta en nærmere titt på det fine dyret.

Så... etter denne Sightseeing- turen drar vi til Zulo. En by i Zaire. Det er et uvær der. Det regnet å var 23 grader.