fredag 13. mars 2009

Western Australias mest normale dyr.

Kenguruer, delfiner, krokodiller, tasmansk pungdjevel, koalaer og en rar type øgle.
Kenguruer: Kenguruer har kraftige og sterke bakbein som den hopper rundt på. Den har en pung på magen som ungen sover i når den er liten. Hvis den ikke hadde hatt den kraftige halen, hadde den ikke kunnet hoppe. Den må nemlig ha halen til å ta sats med. Beina er bare for å få balanse. Her er kenguruen:










Delfiner: Delfiner har en finne på ryggen, en på hver side og en som er delt, helt bakerst. De spiser små fisk, sånn som sild. De lever for det meste i store flokker. Delfiner er kjempe inteligente. De er faktisk smartere enn hunder. De komuniserer med en tynn, lys lyd. De lager navn på hverandre med denne komuniseringen. Sånn ser de ut:








Krokodiller: Krokodiller er noen rare og skumle dyr. De har en rar gangart som er veldig rask. Det er "krokodillegallopp". De lever under vann, men går opp på land innimellom. De er kjøttetere og kan gå til angrep på mennesker. De ser sånn ut: Tasmansk pungdjevel: De er stygge og ser farlige ut. De er en plage for bønder fordi de kan rasere et skur for ting og mat. De liker veldig godt å skrike, så de gjør det mye. Sånn ser de ut:










Den rare øglen: Vi vet ikke hva denne rare øglen heter så vi kaller den bare for "øglen". Den har en "skjerm" rundt hodet som den legger ned langs kroppen. Den tror den ser skummel ut når den tar opp "skjermen". Derfor blir "skjermen" tatt opp hvis den føler seg truet. Egentlig er den harmløs. Sånn ser den ut:




Koala/koalabjørn: Den er VELDIG søt og har lodne, runde ører. Den spiser ecalyptusblader fordi de er så saftige og gode. Da slipper de og gå ned fra trærne for å drikke vann. Sånn ser denne nydelige skapningen ut:

1 kommentar:

  1. Imponerede!!
    Ante ikke at alle disse dyrene eksisterte, jeg....

    SvarSlett